Γυναικεία Υγεία στο Επίκεντρο: Το 1 ο Επιστημονικό Forum της “Women’s Health First!” (efsyn.gr)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1 ο Επιστημονικό Φόρουμ της “Women’s Health First!”, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 730 συνέδρων, 13 μελών του Consulting Board, 12 Ambassadors της WHF, καθώς και 8 Επίτιμων Επίσημων Καλεσμένων.

Σε αυτή την καινοτόμο εκδήλωση, 5 αξιότιμοι καθηγητές και οι 7 Ιδρύτριες Γυναίκες Γυναικολόγοι παρουσίασαν διάφορες πτυχές της Γυναικολογικής Υγείας, φωτίζοντας τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Παρά το αδιαχώρητο του κόσμου, επικρατούσε μια εκθαμβωτική σιγή με το κοινόνα φαίνεται να παρακολουθεί με δίψα για γνώσεις σχετικά με τη Γυναικεία Υγεία.

Ακάλυπτες και υποτιμημένες ανάγκες, ανισότητες και στερεότυπα, καθώς και σύγχρονα ερωτήματα για την αναπαραγωγική διαδικασία, νέες μορφές οικογένειας αναζητούσαν μια πρωτοποριακή προσέγγιση που θα ανταποκρινόταν σε αυτά τα ζητήματα. Και εδώ εμφανίζεται η “Women’s Health First!”, μια επιστημονική πρωτοβουλία με κοινωνική διάσταση, που ανταποκρίνεται δημιουργικά σε αυτήν την ανάγκη, αφουγκραζόμενη τις παραπάνω πτυχές και προσφέροντας ολοκληρωμένες απαντήσεις με κοινωνικό χαρακτήρα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε μια πληθώρα επώνυμων και διακεκριμένων γυναικών από τον χώρο της επιστήμης, του αθλητισμού, της τέχνης και του επιχειρηματικού κλάδου της χώρας. Παρομοίως, την εκδήλωση τίμησαν εξέχουσες προσωπικότητες της κυβέρνησης, εκφράζοντας την πλήρη στήριξή τους προς τις δράσεις της “Women’s Health First!”. Συγκεκριμένα, η κα Κεφάλα Αλεξάνδρα-Μαρία, Υφυπουργός του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η κα Βενετία Βιλδιρίδη η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, η κα Χατζηιωαννίδου Νεφέλη-Μαρία βουλευτής επικρατείας και ιδρύτρια των Υπέροχων Γυναικών, καθώς και η κα Ρίτα Μωραιτάκη περιφερειακή σύμβουλος της περιφέρειας Αττικής, παρουσίασαν την ευαισθησία και την υποστήριξή τους προς τις πρωτοβουλίες της οργάνωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο κ. Βαβουρανάκης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελετών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ο κ. Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ο κ. Αθανασιάδης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας, και ο κ. Κλέντζερης, Πρόεδρος της Ελληνικής Νοσηλευτικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας.

Η Ιδρυτική Ομάδα/ΔΣ της “Women’s Health First!”ευχαριστεί θερμά για την αθρόα συμμετοχή και υποστήριξη.

Δέσμευση μας, είναι να συνεχίσουμε να μεταδίδουμε την επιστημονική γνώση, να αναδεικνύουμε πραγματικές ανάγκες και λύσεις, καθώς και να ευαισθητοποιούμε το γυναικείο κοινό σε μία σύγχρονη προσέγγιση της γυναικείας υγείας.Η “Women’s Health First!”μας χωράει και μας χρειάζεται όλες και όλους. Συνεχίστε να μας υποστηρίζετε για μία κοινωνία που θέτει την υγεία των γυναικών στο επίκεντρο!

Πηγή: efsyn.gr