Ο Σκοπός της WHF

ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ

Η γυναικεία υγεία στο Κέντρο των προτεραιοτήτων !

Ως γυναίκες γυναικολόγοι διαπιστώσαμε ένα σημαντικό έλλειμμα στην προσέγγιση και ανάδειξη ολόκληρου του εύρους των ζητημάτων που αφορούν στη γυναικεία γυναικολογική υγεία. Ενώ υπάρχουν αρκετά διεθνή επιστημονικά όργανα που ασχολούνται με θέματα της γυναικείας υγείας, δεν υπάρχει σήμερα επίσημος επιστημονικός φορέας που να ξεκινά από τη γυναίκα επιστήμονα γυναικολόγο και να απευθύνεται κατευθείαν στο κοινό – την ίδια την ΓΥΝΑΙΚΑ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση της για τα θέματα της υγείας της.

Πρωταρχικός σκοπός μας στην WHF είναι να καλύψουμε αυτή την τεράστια επιστημονική ανάγκη. Να εντοπίσουμε, να ερευνήσουμε και να αναδείξουμε τα προβλήματα της γυναικείας υγείας μέσω της ευρύτερη συνεργασίας μας με όλες τις ελληνίδες γυναίκες γυναικολόγους, καθώς επίσης και με όλους τους επιστημονικούς φορείς που ενστερνίζονται το όραμα και τους σκοπούς της WHF. Κύριο μέλημά μας είναι τα θέματα και οι υποεκτιμημένες ανάγκες να αναδειχθούν μέσα από τις ίδιες τις γυναίκες, έτσι ώστε να γίνουν όλες οι γυναίκες κοινωνοί και συνοδοιπόροι αυτής μας της πρωτοβουλίας. Το όραμά μας λοιπόν είναι η προαγωγή της γυναικείας υγείας βάζοντας την ίδια την γυναίκα στο επίκεντρο της επιστημονικής αυτής προσέγγισης.

Η WHF είναι ουσιαστικά μία επιστημονικά καθορισμένη πρωτοβουλία με κοινωνικό χαρακτήρα που έχει ως σκοπό να αφουγκραστεί την ίδια τη γυναίκα αφενός, αλλά και της μεταφέρει έγκυρη επιστημονική γνώση πάνω στα θέματα της γυναικολογικής υγείας που την απασχολούν. Αποσκοπεί έτσι να μιλήσει απευθείας στο γυναικείο κοινό όλων των ηλικιών μέσω πολλαπλών επιστημονικών, εκπαιδευτικών και κοινωνικών δράσεων.

Γιατί εμείς οι Γυναίκες Γυναικολόγοι, μπορούμε και οφείλουμε να προσφέρουμε στην κοινωνία μία καλύτερη Γυναικεία Υγεία!

Ο σκοπός και το όραμά μας σε βρίσκει σύμφωνη;

Έλα στην WHF

Για τη Γυναίκα Γυναικολόγο-Μαιευτήρα

Γίνε μέλος στην WHF, της Πρώτης πρωτοβουλίας των Γυναικών Γυναικολόγων για τη Γυναικεία Υγεία

Για την/τον Γιατρό ή Επαγγελματία Υγείας άλλων ειδικοτήτων

Έλα στην ομάδα μας, η συμβολή σου, με τις γνώση σου και τις ιδέες σου είναι σημαντική

Για την Γυναίκα

Εγγράψου στο newsletter μας για να μαθαίνεις τα νέα μας και να συμμετάσχεις στην έρευνά μας.