1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ FORUM

1ο Επιστημονικό Φόρουμ της «Women’s Health First»

Αποχαιρετούμε με χαρά και ενθουσιασμό τον Μάρτιο, έναν μήνα αφιερωμένο στην γυναίκα λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 8 Μαρτίου, αλλά κυρίως γιατί αποτέλεσε έναν μήνα-σταθμό για την WHF. Το Σάββατο 2 Μαρτίου, στο Μουσείο Μπενάκη, πραγματοποιήσαμε  το 1ο  Επιστημονικό Forum για το  γυναικείο  κοινό και την επιστημονική κοινότητα των γυναικολόγων, το οποίο στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε περισσότερα από 750  άτομα, τα οποία κατέκλυσαν το αμφιθέατρο και με αξιοσημείωτη προσήλωση και συγκινητική προσοχή παρακολούθησαν με δίψα το σύνολο των θεματικών σχετικά με τη Γυναικεία Υγεία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί συνάδελφοι  γυναικολόγοι, άνδρες  και γυναίκες που αποτελούν τον ενεργό πυλώνα της Women’s Health First και θα εμπλακούν  στις δράσεις μας με σκοπό να γίνει πράξη το όραμα μας σε όλη την Ελλάδα.  

Ακάλυπτες και υποτιμημένες ανάγκες, ανισότητες και στερεότυπα, σύγχρονες προκλήσεις στην σεξουαλική και γυναικολογική υγεία στην νεαρή ηλικία, ανοιχτά θέματα για την εμμηνόπαυση  καθώς και σύγχρονα ερωτήματα για την αναπαραγωγική διαδικασία και τις νέες μορφές οικογένειας παρουσιάστηκαν στο κοινό από την Ιδρυτική μας Ομάδα, σε διάλογο με τα 13 μέλη του Consultant Board, τις 12 Ambassadors, καθώς και τους 8 Επίτιμους Επίσημους Καλεσμένους μας.

Στη μέση του επιστημονικού προγράμματος είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και μία θεματική παρουσίαση από την βοκαλίστρια, κα Τουμπανάκη για τη σχέση της τέχνης με την επιστήμη.    

Στην εκδήλωση είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το όραμα, τους στόχους και τους πυλώνες δράσης της πρωτοβουλίας Women’s Health First, όπως  και το διεθνές πλαίσιο μέσα από το οποίο διαμορφώνονται και οι επιστημονισμοί μας στόχοι.  

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους Ομότιμοι Καθηγητές  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι  κ. Αντσακλής  κ. Κρεατσάς  κ. Δεληγεώρογλου  αλλά και αλλά και Τακτικοί Καθηγητές Μαιευτικής-Γυναικολογίας οι κ. Αθανασιάδης, κ.  Δασκαλάκης, κ. Δρακάκης και  κ. Πασχόπουλος από τα περισσότερα Πανεπιστήμια της χώρας, αλλά και ο κ. Χανδακάς ο ιδρυτής  της Hope Genesis  συμβάλλοντας αποφασιστικά στην σπουδαία επιτυχία της.

Πληθώρα επώνυμων και διακεκριμένων γυναικών από τον χώρο της επιστήμης, του αθλητισμού, της τέχνης και του επιχειρηματικού κλάδου της χώρας έδωσε  ένα ηχηρό παρόν στο κάλεσμά μας για ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και ενδυνάμωση σε όλα τα θέματα που αφορούν στην γυναικεία υγεία και μας απασχολούν όλες.

Εκπρόσωποι της πολιτείας συμμεριζόμενοι το όραμα μας, μας αγκάλιασαν και γιόρτασαν μαζί μας το πρώτο «πέταγμα» της WHF. Συγκεκριμένα, η κα Κεφάλα Αλεξάνδρα-Μαρία, Υφυπουργός του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η κα Βενετία Βιλδιρίδη, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, η κα Χατζηιωαννίδου Νεφέλη-Μαρία, Bουλευτής Eπικρατείας και Iδρύτρια της ΑΜΚΕ «Υπέροχες Γυναίκες», καθώς και η κα Ρίτα Μωραϊτάκη, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, ανέβηκαν στο βήμα και χαιρέτησαν ένθερμα την προσπάθειά μας. Τη δράση μας καλωσόρισαν επίσης ο κ. Βαβουρανάκης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελετών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ο κ. Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο κ. Αθανασιάδης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Μαιευτικής Γυναικολογικής Εταιρείας, ο κ. Κλέντζερης, Πρόεδρος της Ένωσης Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος και ο κ Κούκουζας, Συντονιστής του Women 4 Civil Protection του Πυροσβεστικού Σώματος.  

Σημαντικό στοιχείο της επιτυχίας της εκδήλωσης ήταν η συνεισφορά των εθελοντών κοριτσιών και αγοριών  που σκόρπισαν χαρά, νιάτα και ομορφιά με την πολύτιμη παρουσία τους. Παραβρέθηκαν επίσης, πλήθος φαρμακευτικών εταιρειών και ομίλων ιατρικών εργαστηρίων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της γυναικείας υγείας, στηρίζοντας έμπρακτα την εκδήλωση .

Το 1ο Επιστημονικό Forum τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας. Η Ιδρυτική Ομάδα/ΔΣ της “Women’s Health First” βαθιά συγκινημένη, ευχαριστεί θερμά για την αθρόα συμμετοχή και υποστήριξη.

Δέσμευση μας, είναι να συνεχίσουμε να μεταδίδουμε την επιστημονική γνώση, να αναδεικνύουμε πραγματικές ανάγκες και λύσεις, καθώς και να ευαισθητοποιούμε το γυναικείο κοινό σε μία σύγχρονη προσέγγιση της γυναικείας υγείας. Όλοι μαζί σαν μια γροθιά, για μία κοινωνία που θέτει την υγεία των γυναικών στο επίκεντρο!

Η Ιδρυτική Ομάδα της Women’s Health First