Η γυναικεία υγεία στο επίκεντρο του πρώτου επιστημονικού forum της Women’s Health First (thedailyhealth.gr)

Ησημασία της πρόληψης και η ανάγκη λήψης σωστών αποφάσεων για θέματα γυναικείας υγείας είναι το αντικείμενο του πρώτου Επιστημονικού Forum της Women’s Health First (WHF) που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου, 17:00 – 21:00μμ, στο Μουσείο Μπενάκη.

Η Women’s Health First είναι μία αστική μη κερδοσκοπική Επιστημονική εταιρεία των Γυναικών Γυναικολόγων της Ελλάδας με κοινωνικό χαρακτήρα που επικεντρώνεται στη γυναικεία υγεία και την ίδια τη γυναίκα ασθενή από την έφηβη έως την μεγαλύτερη ηλικία της, για να την ενδυναμώσει σε θέματα που αφορούν άμεσα την υγεία της και να τη θωρακίσει απέναντι στις προκλήσεις των σύγχρονων ρόλων της.

Στο πλαίσιο του πρώτου επιστημονικού Forum της Women’s Health First γυναικολόγοι, ιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων, επαγγελματίες υγείας, ambassadors της WHF όλες οι γυναίκες που θα συμμετέχουν, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις σύγχρονες προκλήσεις που εμφανίζονται στον τομέα της γυναικείας υγείας. Η εκδήλωση προσφέρει μια πολυδιάστατη προσέγγιση για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία καθώς εκτός από το διάλογο με την γυναικεία υγεία θα παρουσιαστούν ανισότητες και στερεότυπα που εξακολουθούν να υφίστανται. Στόχος είναι να αναδειχθεί ο ρόλος της γυναίκας στην κοινωνία όχι μόνο ως μητέρας, συζύγου ή επαγγελματία αλλά και ως φορέα αλλαγής και προόδου.

Η ικανότητα λήψης των κατάλληλων αποφάσεων είναι ένα ισχυρό εργαλείο που όχι μόνο ενδυναμώνει τις γυναίκες αλλά επηρεάζει και θετικά την κοινωνία. Το πρώτο Επιστημονικό Forum της Women’s Health First είναι μια καλή ευκαιρία συμμετοχής σε ένα επιστημονικό ταξίδι για τη γυναικεία υγεία που φιλοδοξεί ενισχύσει όλες τις γυναίκες για να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις για θέματα που αφορούν την υγεία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με ένα γιορταστικό cocktail party στο Φουαγέ του Μουσείου Μπενάκη για την ίδρυση της Women’s Health First, προσφέροντας την ευκαιρία για περαιτέρω αλληλεπίδραση, γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων και ερωτήσεων.