Σημαντικές πτυχές της γυναικείας υγείας στο 1ο Επιστημονικό Forum της «Women’s Health First!» (thedailyhealth.gr)

Σημαντικές πτυχές της γυναικείας υγείας βρέθηκαν στο επίκεντρο του καινοτόμου 1ου Επιστημονικού Φόρουμ της “Women’s Health First!” που ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 στο Μουσείο Μπενάκη. Στις εργασίες του Φόρουμ συμμετείχαν 730 σύνεδροι, 13 μέλη του Consulting Board12 Ambassadors της Women’s Health First και 8 Επίτιμοι Επίσημοι που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με 5 αξιότιμους καθηγητές και τις 7 Ιδρύτριες Γυναίκες Γυναικολόγους για σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε γυναίκα που φροντίζει τον εαυτό της και την υγεία της.

Το φόρουμ που οργάνωσε η “Women’s Health First!”, η επιστημονική πρωτοβουλία με κοινωνική διάσταση, ανταποκρίθηκε δημιουργικά και προσέφερε μια πρωτοποριακή προσέγγιση σε ακάλυπτες και υποτιμημένες ανάγκες, ανισότητες και στερεότυπα, καθώς και σύγχρονα ερωτήματα για την αναπαραγωγική διαδικασία και τις νέες μορφές οικογένειας.

Στις εργασίες του φόρουμ έδωσαν το «παρών» επώνυμες και διακεκριμένες γυναίκες από τον χώρο της επιστήμης, του αθλητισμού, της τέχνης και του επιχειρηματικού κλάδου της χώρας. Περαιτέρω, την εκδήλωση τίμησαν εξέχουσες προσωπικότητες της κυβέρνησης, εκφράζοντας την πλήρη στήριξή τους προς τις δράσεις της “Women’s Health First!”. Συγκεκριμένα, η κα Αλεξάνδρα-Μαρία Κεφάλα, Υφυπουργός του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η κα Βενετία Βιλδιρίδη η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, η κα Νεφέλη-Μαρία Χατζηιωαννίδου βουλευτής επικρατείας και ιδρύτρια των Υπέροχων Γυναικών, καθώς και η κα Ρίτα Μωραιτάκη περιφερειακή σύμβουλος της περιφέρειας Αττικής, εκδήλωσαν την ευαισθησία και την υποστήριξή τους προς τις πρωτοβουλίες της οργάνωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο κ. Βαβουρανάκης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελετών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ο κ. Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ο κ. Αθανασιάδης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας, και ο κ. Κλέντζερης, Πρόεδρος της Ελληνικής Νοσηλευτικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας.

Στην εικόνα, Η ιδρυτική ομάδα της «Women’s Health First» στο 1ο Επιστημονικό Φόρουμ:
Προεδρος : Ιωάννα Τσιαούση
Αντιπρόεδρος Α : Κατερίνα Παπακωνσταντίνου
Αντιπρόεδρος Β : Κατερίνα Δεληβελιώτου
Γεν.Γραμματέας : Νεκταρία Χαλκιά
Ταμίας : Βάσω Παπαγιάννη
Συντονιστικό μέλος : Βίβη Τσάτσα
Συντονιστικό μέλος : Κατερίνα Καραβίδα

Πηγή: thedailyhealth.gr