Δεληβελιώτου Αικατερίνη, MD, MSc, PhDc, IFEPAG

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Εξειδικευμένη στην Παιδική και Εφηβική Γυναικολογία

Η κα Δεληβελιώτου–Τούτουζα Κατερίνα είναι Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, Ειδική Παιδογυναικολόγος.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών 3η στο σύνολο των αποφοίτων με βαθμό άριστα (9,2). Έλαβε την ειδικότητα της Μαιευτικής-Γυναικολογίας στη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Homerton στο Λονδίνο, και στη Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

Διετέλεσε International Research Fellow του Τμήματος Εμβρυομητρικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Νότιας Καλιφόρνια, USC, Los Angeles, Η.Π.Α. Είναι πιστοποιημένη στην κολποσκόπηση και στην παθολογία του τραχήλου από την Ελληνική Εταιρεία Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης.

Διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας, στη Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

Απέκτησε τον τίτλο της υποειδικότητας της Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας, μετά από προφορικές και γραπτές εξετάσεις (International Fellowship in Pediatric and Adolescent Gynecology – IFEPAG PART I & II)
Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (Master, MSc) της Ιατρικής Σχολής Αθηνών «ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ» με βαθμό «Άριστα».

Έχει πραγματοποιήσει πολλές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες και ομιλίες σε πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια
Είναι Διευθύντρια των Τμήματων Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας της ΡΕΑ Μ/Γ Κλινικής (2011 έως σήμερα), ΓΑΙΑ Μ/Γ Κλινικής (2014-2021) και του Παιδιατρικού Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (2014 έως σήμερα).

Διατηρεί Ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα και είναι Συνεργάτης των Μαιευτηρίων ΡΕΑ, ΛΗΤΩ, ΜΗΤΕΡΑ και ΙΑΣΩ.

Ως παιδογυναικολόγος με ιδιαίτερη ευαισθησία στην παροχή γυναικολογικής φροντίδας σε μικρά κορίτσια κι έφηβες, αναγνωρίζω ότι τα δομικά θεμέλια της καλής γυναικολογικής υγείας των γυναικών, χτίζονται από την πολύ μικρή ηλικία.

Με την WHF, δίνουμε ως γυναίκες, μητέρες και γυναικολόγοι την ευκαιρία στα νέα κορίτσια να έχουν πραγματικό έλεγχο της σεξουαλικής τους υγείας και συμπεριφοράς, να ακουστούν και να ενδυναμωθούν επιστημονικά, και να έχουν στα χέρια τους τα εφόδια για να προασπίσουν το σώμα, την ψυχή και την γονιμότητα τους, έτσι ώστε να εξελιχθούν σε υγιείς και ισχυρές γυναίκες του αύριο.

Δεληβελιώτου Αικατερίνη, MD, MSc, PhDc, IFEPAG