Παπακωνσταντίνου Αικατερίνη, MD, MSc, PhD

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Εξειδικευμένη στη Γυναικολογική Ογκολογία

Η Παπακωνσταντίνου Αικατερίνη MD, MSc, PhD είναι Στρατιωτικός Ιατρός-Γυναικολόγος και φέρει τον βαθμό του Πλοιάρχου. Υπηρετεί στη Γυναικολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών ως Αναπληρώτρια Διευθύντρια. Εισήχθη με σειρά 1η κατόπιν Πανελληνίων εξετάσεων, στη Στρατιωτική Ιατρική Αξιωματικών Σωμάτων και αποφοίτησε με άριστα το 1997 από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Το 2005 αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2008 ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Μαιευτικής/Γυναικολογίας στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Το 2011 έλαβε τίτλο διδακτορικού της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταξύ 2010-2012 μετεκπαιδεύθηκε στη Γυναικολογική Ογκολογία, Κολποσκόπηση και Λαπαροσκόπηση στο Queen Charlotte’s & Chelsea Hospital-London και έχει λάβει τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις από το RCOG (ATSMs). Από το 2013 ως σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Κολποσκόπησης της κλινικής ΡΕΑ. Από το 2021 ως σήμερα εκπονεί μεταπτυχιακό στο ΕΑΠ στον τομέα «Διοίκησης Μονάδων Υγείας».

Έχει πλούσιο ερευνητικό έργο, παρουσιάσεις σε συνέδρια, καθώς και δημοσιεύσεις στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία. Παράλληλα, λόγω της στρατιωτικής της ιδιότητας, ασκεί καθήκοντα διοικητικά και επιχειρησιακά που άπτονται διαχείρισης υγειονομικών κρίσεων.

Αποφάσισα να στηρίξω την πρωτοβουλία της Women’s Health first γιατί μέσα από τα χρόνια της κλινικής εμπειρίας, τόσο στον ιδιωτικό όσο και δημόσιο τομέα, προβληματίστηκα με τις ανισότητες που υπάρχουν στην γυναικεία υγεία, σε επίπεδο ενημέρωσης, υποεκτιμημένων αναγκών, νέων προκλήσεων, πολλαπλών ρόλων. Φιλοδοξούμε να δώσουμε επιστημονικό βήμα και φωνή στις γυναίκες ασθενείς, κάνοντας συγχρόνως κάλεσμα και στην υπόλοιπη επιστημονική κοινότητα.

Παπακωνσταντίνου Αικατερίνη, MD, MSc, PhD