Τσέτσα Παρασκευή, MD, PhD

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδική στην Κολποσκόπηση -Παθολογία Τραχήλου

Η κ Παρασκευή Τσέτσα MD,PHD είναι Μαιευτήρας Γυναικολόγος Διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής Αθηνών στην οποία εισήχθη 5η πανελλαδικά. Έλαβε την ειδικότητα της Μαιευτικής Γυναικολογίας από την 1η Πανεπιστημιακή κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών νοσοκομείου «Αλεξάνδρα».

Από το 2002 έως και σήμερα ασχολείται µε την Κολποσκόπηση και την Παθολογία τραχήλου. Εργάστηκε επί 6 έτη ως Πανεπιστημιακή Υπότροφος ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Άμισθη Επιστημονική Συνεργάτης του Τμήματος κολποσκόπησης της Πανεπιστημιακής Κλινικής του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα». Το 2007 συµµμετείχε στις πρώτες εξετάσεις πιστοποίησης στην Διαγνωστική Κολποσκόπηση, που διενεργήθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Κολποσκόπησης Παθολογίας Τράχηλου, όπου κατέκτησε την πρώτη θέση και έλαβε τρίμηνη υποτροφία. Το ερευνητικό και επιστημονικό της έργο είναι σημαντικό. Συµµμετέχει σε όλα τα σεμινάρια Κολποσκόπησης ως εκπαιδεύτρια,δίνει διαλέξεις σε συνέδρια ενώ καθημερινά εκπαιδεύει φοιτητές και νέους ιατρούς, σε θέματα που αφορούν στην Παθολογία του Κατώτερου Γεννητικού Συστήματος στο νοσοκομείο που εργάζεται. Επίσης συμμετέχει ενεργά επί 10 συναπτά έτη ως εκπαιδεύτρια στα σεμινάρια Μαιευτικού Επείγοντος (ΑLSO).

Διατηρεί 2 ιδιωτικά ιατρεία, παρέχοντας Μαιευτική και Γυναικολογική Φροντίδα στις γυναίκες που την εμπιστεύονται. Στόχος της προσφοράς της στον χώρο της Ιατρικής είναι η πρόληψη του Γυναικολογικού Καρκίνου και η προάσπιση της Γυναικολογικής Υγείας.

Με την δημιουργία της WHF, όντας και οι ίδιες γυναίκες, στρέφουμε την προσοχή μας και προσεγγίζουμε με ευαισθησία και κατανόηση, τις γυναίκες όλων των ηλικιακών και κοινωνικών ομάδων,διότι η Υγεία και κυρίως η Γυναικολογική Υγεία, είναι κάτι που αφορά και εμάς τις ίδιες.
Η υγεία είναι το Πρώτιστο Αγαθό και ότι πιο πολύτιμο έχει να διαφυλάξει μια γυναίκα στην ζωή της ενώ αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της!
Προσωπικά πιστεύω ότι, είναι απαράδεκτο η Γυναίκα να μην απολαμβάνει δικαιώματα σε έναν κόσμο που γέννησε η ίδια! Όλες οι γυναίκες γυναικολόγοι της WHF, έχουμε την διάθεση αλλά και την ικανότητα να θέσουμε τις γνώσεις μας στην υπηρεσία του συνόλου των γυναικών και αυτό αποτελεί και την προσωπική μου πρόκληση να αποτελώ μέλος αυτής της αξιόλογης ομάδας.

Τσέτσα Παρασκευή, MD, PhD