Τσιαούση Ιωάννα, MD, MSc, MBA, PhDc

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος

Η κ Τσιαούση Ιωάννα MD, PhD, MSc Μαιευτήρας Γυναικολόγος, είναι
Υπ. Διδάκτωρ Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων. Έλαβε την Ειδικότητα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας στην 1η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ».

Έχει κάνει Μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με απόκτηση Master Degree (Executive MBA).Είναι εξειδικευμένη με πιστοποίηση στην ανοσοποίηση με Εμβολιασμό (Certification in vaccinology, Mérieux Foundation, Advanced Course on vaccinology ADVAC).

Έχει εξειδικευθεί πιστοποιημένα στην Λαπαροσκοπική Χειρουργική (Fellowship in Laparoscopy, Word Laparoscopy Hospital, UAE) και έχει λάβει πιστοποιημένη εξειδίκευση στην Υστεροσκόπηση (European Society of Εndoscopy, ESGE).Είναι πιστοποιημένη στην Κολποσκόπηση και  Παθολογία τραχήλου από την «Ελληνική Εταιρία Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου».

Έχει λάβει εξειδίκευση στην Σεξουαλική Ιατρική από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Σεξουαλικής Ιατρικής «Fellow of the European Committee of Sexual Medicine» και είναι πιστοποιημένο μέλος του «Scientific Network on Female Sexual Health and Cancer,USA».Είναι επιστημονικά υπεύθυνη για τα προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου του «Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας». Από το 2020 διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου των Αθηνών της Θεσσαλονίκης και της Θράκης. Έχει εκτενές επιστημονικό έργο με δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, διαλέξεις και συμμετοχές σε Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Επιστημονικά συνέδρια.

Διατηρεί Γυναικολογικό -Μαιευτικό ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας και είναι διευθυντικό στέλεχος στο χώρο της Φαρμακοβιομηχανίας.

Η Women’s Health first είναι για μένα μια πρωτοβουλία που «έλειπε» από έναν κόσμο που κινείται ταχύτατα και από μία γυναίκα που εξελίσσεται ,προοδεύει, αλλάζει διαμορφώνοντας νέες ανάγκες στα θέματα Υγείας. Εμείς, που είμαστε μέρος αυτής της εξέλιξης και συγχρόνως αφουγκραζόμαστε τη σύγχρονη γυναίκα στα Ιατρεία μας, προσδοκούμε μαζί, να επαναπροσδιορίσουμε την ατζέντα της Γυναικείας Υγείας και να την προτεραιοποιήσουμε στο επίπεδο της Έρευνας της Επιστήμης και της κλινικής πρακτικής.

Τσιαούση Ιωάννα, MD, MSc, MBA, PhDc